Uygulamalı Uzman Atölyeleri: Bir konu etrafında, kongreye davet edilen uzman kişi/kişiler tarafından uygulamaların yapılacağı atölyelerden oluşacak. Bu atölyelere sadece katılımcı olarak katkı sunmanız beklenmektedir. Ancak bu atölyelere katılımcı sayısı kısıtlı olacağından erken kayıt olmanız tavsiye edilir. Atölyelere kayıt olmak için Kesin kaydınızı yaptırmanız beklenmektedir.
Uygulamalı Uzman Atölyeleri
Değerli Katılımcılar,
Sizi “Çocuk Akademisi “ başlıklı atölye çalışmasına davet etmek için yazıyoruz. Bu atölye çalışması, 2018-2020 yılları arasında Eğitim Sen Mersin Şubesi bünyesinde başlattığımız bir Eleştirel Pedagoji uygulama deneyinden süzülen bilginin paylaşımını ve bu deneyimi geliştirmek için katkılarınızı almayı amaçlamaktadır.
Bu atölye eğitimciler, akademisyenler ve eğitim konusu ile ilgili pratisyenlerin sendikal ortamda nasıl bir arada çalıştığını göstermesi açısından önemlidir. İki yıllık uygulama deneyimimiz ölçeğinde Sendika üyelerinin çocuklarına yönelik dört ayrı eğitim modülü tasarlanmıştır. Bu deneyim, belediyelerde özellikle dezavantajlı çocuklara erişim için elverişli bir model olma potansiyeli barındırmaktadır. Ayrıca sendikal düzlemde biriken deneyim ve bilgi pratiklerinin toplumun yararına sunulmasında ayrı bir mecra sunmaya yardımcı olabilir.
Bu süreçte katılımcıların tartışmalara katılmaları beklenmektedir. Bu atölye, eleştirel pedagoji uygulamalarını sınıf ortamı dışına taşımak isteyenlere yeni açılımlar sunarak geleneksel eğitim içerik ve yöntemine alternatif bakış açısı geliştirenlere yöneliktir.
Katılmak için lütfen kayıt formunu doldurunuz. Herhangi bir sorunuz veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, [email protected] adresinden iletişime geçmekten çekinmeyin.
Bu daveti değerlendirdiğiniz için teşekkür ediyor, katılımınızı heyecanla bekliyoruz.
Saygılarımızla,
Veli Mert & Esra Ergüzeloğlu
Değerli Katılımcılar,
Sizi “Eleştirel Pedagoji ve yaratıcı drama” başlıklı atölye çalışmasına davet ediyorum. Bu atölye çalışması, Eleştirel Pedagoji’nin bakış açısına çok yakın uygulamalarla gerçekleşen bir öğretim yöntemi olan yaratıcı dramanın, yaratıcı ürünler oluşturma sürecinin yaparak yaşayarak farkına varılmasını amaçlamaktadır.
Bu atölye eğitimciler, akademisyenler ve eğitim konusu ile ilgili kişilerin yararlanabileceği örneklerle gerçekleşecek ve eğitim sistemi içindeki dar kalıplardan kurtulmak için kapı açacaktır. 25 yıldır eğitimciler başta olmak üzere her alanda yaratıcı dramanın kullanımı üzerine deneyim aktaran birisi olarak, katılımcıların farklı pencereden bakıp, sorgulayıcı bakış açısı geliştirmeye katkı sağlamayı hedeflemekteyim.
Toplumda yaratıcı düşünen, araştırmacı, üretken, eleştirel bakış açısına sahip bireyler yetiştirilmesi için sürecin her aşamasında aktif katılımın gerçekleştiği yaratıcı drama vb. pedagojik uygulamalara ihtiyaç vardır. Yaratıcı drama sürecinde öğrenen bilgiyi bulur, keşfeder ve ürün oluşturur.
Bu atölye, eleştirel pedagojinin mantığına uygun olarak sınıf ortamında dersleri farklı biçimde işlemek isteyenlere yeni açılımlar sunan, geleneksel eğitim sistemi içine sıkışmış, klasik öğretim yöntemlerine karşı eleştirel düşünce geliştirmek isteyenlere yöneliktir.
Katılmak için lütfen katılımı formunu doldurunuz. Herhangi bir sorunuz veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, [email protected] adresinden iletişime geçmekten çekinmeyin.
Bu daveti değerlendirdiğiniz için teşekkür ediyor, katılımınızı heyecanla bekliyoruz.
Saygılarımla,
Mete Akoğuz
Değerli Katılımcılar,
Sizi “Eleştirel Düşünceyi Yaratıcı Dans ile Geliştirmek” başlıklı seminer ve atölye çalışmasına davet etmek için yazıyoruz. Bu atölye çalışması dans, hareket, çeşitli sorgulama ve geri bildirim verme metotları üzerinden size yaratıcı diyaloglar geliştirmek, işbirliği içinde çalışmak, eleştirel düşüncenin temellerini bulunduğunuz alanda paylaşmak ve sağlamlaştırmaya dair dinamik araçlar kazandırmayı hedefler.
Bu atölye tüm branşlar ve kademelerden eğitimciler, akademisyenler ve eğitim konusu ile ilgili sosyal çalışanlar içindir. Atölye süreci başlığa dair bir seminer ve ardıl olarak uygulama çalışmaları içerir. Bu deneyim öğrenme alanlarında zihni sorular ile bedeni dans, hareket ve ritim ile canlandırıp beslemeye, yaratıcı fikirler ve çözümler üretmeye yardımcı olabilir.
Bu süreçte katılımcıların tartışmalar ve uygulamalara katılmaları beklenmektedir. Eleştirel pedagoji uygulamalarına dair yeni açılımlar sunarak geleneksel eğitim içerik ve yöntemine transdisipliner alternatifler sunmaya heyecan duyuyorsanız sizi aramızda görmek isteriz.
Katılmak için lütfen web sayfasındaki kayıt adresini ziyaret edebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, [email protected] adresinden iletişime geçmekten çekinmeyin.
Bu daveti değerlendirdiğiniz için teşekkür ediyor, katılımınızı heyecanla bekliyoruz.
Lerna Babikyan
Atölye içeriği:
Irkçılık, insanlar arasındaki ilişkilerde çeşitli şekiller alabilen ve çoğu zaman egemen algıya görünmez iken, bedende, duygularda, bilinçaltında ciddi sonuçları olan ve üzerine çok konuşulmayan bir davranış tipidir. Zaman zaman, dile getirilip politik olarak araçsallaştırıldığında, büyük kıyımlara da yol açan bir akımdır. Uygulayan tarafından çoğu zaman bilince çıkarılmadan uygulanan bu davranışlar, çocukluktan itibaren öğrenilir. Bunun mağduru olan çocuklar ise, sistemik bir ırkçılık ile muhatap olurlar.
Atölyede, bedenlerimize ve söylemlerimize sirayet eden ırkçılığı hangi yollarla tartışabileceğimizi birlikte araştıracağız. Çeşitli araçlar ve oyunlarla ırkçılık karşıtı pedagojinin ne olduğu ve imkanları üzerine düşüneceğiz.
Atölye katılımcıları için kriterler:
Çocuklarla çalışmalar yürüten, ırkçılık ve görünümleri üzerine kafa yoran, birlikte konuşmaya ve araçlar keşfetmeye açık herkes bu atölyeye katılabilir. Ancak katılım kısıtlı olduğundan lütfen kongre web sayfasından atölyeyi işaretleyerek kesin kaydınızı yapınız.
Ceren Doğan, Nil Delahaye &Çetin Gürer
Türkiye’de queer pedagoji tartışmalarının öncüsü olarak Kaos-GLadına giriş Aylime Aslı (15 Dakika kadar)
Teorik Giriş: (Dilek Çankaya)
Eleştirel Pedagojinin akademik çalışmalarına dönük eleştiriler ve bu eleştirilerle queer pedagojiye doğru teorik ve pratik dönüşümler,
Eğitim bilimleri literatürü açısından norm-normallik tartışmaları ve queer pedagojinin katkıları (20 Dakika)
Özellikle Psikolojik Danışmanlık alanında yapılan çalışmalar (Ezgi Toplu Demirtaş)
Queer pedagoji teorisinin öncelikle LGBTİQ+ hakları çerçevesinde uygulama alanları ve pratik sonuçları
(20 Dakika)
Atölye içi Grup Çalışması (Dilek Çankaya-Ezgi Toplu Demirtaş)
Okul ortamı, Sivil toplum kuruluşu çalışmaları ve sendika çalışmaları alanlarını içerecek örnek vakaların gruplara bölünerek queer pedagoji tartışmasının açtığı çerçeveyle çalışılması/ tartışılması (1 saat)
Atölye Katılımcı Sayısı: Maksimum 25 kişi